Zo geef je je kat een fijn en veilig thuis

Geplaatst op

Een kat kun je een veilig thuis gevoel geven door hem of haar voldoende aandacht te geven. Echter is het ook zo dat ze graag hun behoefte doen met wat privacy. Daarom is het slim om 1 of meerdere kattenbakken aan te schaffen zodat ze hun eigen privé momentje kunnen hebben. Vooral de eerste dagen dat een kat bij je thuis komt heeft hij extra veel aandacht nodig.

De eerste dagen van een kat in huis

Voor een kat is het belangrijk dat hij of zij zijn eigen territorium kan afbakenen. Je zult in het begin dus merken dat er op verschillende plekken geürineerd al worden. Wel kun je er aandacht en tijd in steken om de kat aan te wennen in de kattenbak zijn behoefte te doen. Zo weet hij uiteindelijk zijn plekje in huis wel te vinden. Ook is het belangrijk dat je wat speelgoed in huis hebt waar ze mee kunnen spelen. Op momenten dat jij weg bent is het fijn als ze zichzelf bezig kunnen houden. Vaak en vooral in het begin zul je merken dat ze niet blij zijn als je weggaat. Daarom is het belangrijk dat de kat ook even zijn aandacht hiervan af kan leiden.

Selectieve Focusfotografie Van Orange Tabby Cat

Het echte thuisgevoel creëren

Je kunt in de eerste 2 of 3 maanden zoveel mogelijk doen om de kat thuis te laten voelen. Dit doe je niet alleen met aandacht en speelgoed, maar ook door hem of haar vanaf het begin te socialiseren. Zo kunnen ze alvast wennen aan het bezoek wat in de toekomst gaat komen. Dit is namelijk ook een onderdeel van het “normale” leven van een kat. Natuurlijk mag je ze ook regelmatig met een snoepje of een lekker stukje vlees belonen. Dit zal de kat een vertrouwd gevoel geven.

Gerelateerde berichten

Wat jij je kat allemaal te eten kunt geven

Online valt veel te vinden over wat je je kat te eten moet geven en wat je je kat niet te eten moet hebben. Zoveel informatie dat het eigenlijk een...

Lees meer

Help mijn raskat is ziek!

Een raskat is duur in de aanschaf en verlangt de nodige aandacht en liefde. Al zou je dat soms niet zeggen, want ze zijn nogal eigengereid. Maar als...

Lees meer

Over ons

We praten je bij over je liefste, blazende 4 voeters.

Contactgegevens

Via info @ siberischekittenpagina.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden