Wat jij je kat allemaal te eten kunt geven

Geplaatst op

Online valt veel te vinden over wat je je kat te eten moet geven en wat je je kat niet te eten moet hebben. Zoveel informatie dat het eigenlijk een beetje verwarrend wordt. Daarom gaan we het in deze blog even duidelijk bespreken wat je kat wel moet hebben en wat hij niet moet hebben.

Wat katten eten

Katten zijn carnivoren en hebben ze dus enige bron nodig van dieren proteïne om gezond te blijven. Een veganistisch dieet zal ervoor zorgen dat je kat ongezonder wordt. Daarom is het belangrijk om je kat eens in de zoveel tijd sowieso wat vlees toe te dienen. Eenmaal per week is genoeg, maar houdt dit wel bij. Over het algemeen houden katten veel van vis, hoe dan ook is het niet verantwoord om je kat dagelijks vis te voeren. Dat komt omdat er in vis veel vet zit wat ervoor kan zorgen dat je kat te weinig vitamine E binnen krijgt en dat kan ik dan weer voor zorgen dat je kat pijntjes krijgt. Dus na wekelijks vlees raden wij aan om een kat gewoon normaal kattenvoer te voeren. Merken hierin maakt niet echt uit is uit onderzoek gebleken.

Hoeveel moet je kat eten

Er wordt ook nog wel eens over gedebatteerd hoeveel een kat aan eten nodig heeft. Het heeft te maken met drie factoren het gewicht van de kat, de grootte van de kat en de leeftijd van de kat. Obesitas komt tegenwoordig best wel veel voor bij katten en kan er voor zorgen dat ze minder oud worden, probeer dit dus te vermijden. Bijvoorbeeld een diervoeder analyse om te bekijken hoeveel jouw kat moet eten.

Eten dat je niet moet geven aan je kat

Een kat heeft dus eens in de zoveel tijd wat vlees nodig maar voor de rest kun je hem ook gewoon normaal droog katten voedsel geven de rest van de week. Naast dat er soorten eten zijn die de kat nodig heeft zijn er ook verschillende soorten eten waar de kat heel slecht tegen kan.

  • Rozijnen
  • Druiven
  • Chocola
  • Uien
  • Koffie en andere cafeïne houdende producten
  • Brood deeg
  • Avocado
  • Noten
  • Melk en andere zuivelproducten

Gerelateerde berichten

Help mijn raskat is ziek!

Een raskat is duur in de aanschaf en verlangt de nodige aandacht en liefde. Al zou je dat soms niet zeggen, want ze zijn nogal eigengereid. Maar als...

Lees meer

Over ons

We praten je bij over je liefste, blazende 4 voeters.

Contactgegevens

Via info @ siberischekittenpagina.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden