Een passend huisdier

Geplaatst op

Mensen kunnen heel erg genieten van de aanwezigheid van huisdieren. Wanneer er eenmaal de wens is om een huisdier te nemen is het zeer belangrijk waar de wensen precies liggen. Een huisdier moet passen in het leven van het baasje. De ene persoon is veel thuis en een ander weer niet. Het zijn allemaal factoren die meewegen voor het welzijn van het dier. De Maine Coon kat is een grote kattensoort die aanhankelijk is en altijd speels blijft. Deze kattensoort past uitstekend bij mensen die een paar kattenharen door het huis heen niet erg vinden.

Een echte kameraad

De Maine Coon kat kan op zichzelf verblijven maar dat is toch ook wel een beetje eenzaam. Een Maine Coone kitten zal minder schrikachtig zijn wanneer deze opgroeit met een broertje of zusje. De katten die ook wel de Gentle Giants worden genoemd hebben een zachtaardig karakter en een heerlijke vacht. Met deze vacht kunnen de dieren strenge winters aan, De waterafstotende vacht van de Maine Coon is aan de voorkant korter wat weer voordeel oplevert bij het jagen. Met de pluimen op de oren doet de kat een beetje aan een lynx denken.

Na vier jaar volgroeid

De Maine Coon heeft vier jaar nodig heeft om volledig uit te groeien. Het is verstandig om vroeg te beginnen met het borstelen van de vacht zodat het dier daar aan gewend is. Net zoals voor alle dieren geldt is het belangrijk om alle stress te vermijden. Rustig opbouwen zodat de kat ergens gewend aan kan raken. Limoncoons.com is een gecertificeerd bedrijf in Drenthe waar liefhebbers terecht kunnen voor bijvoorbeeld een Maine Coone kat. Met de juiste liefde voor de dieren kan daar op verantwoorde manier een kat worden aangeschaft.

Een statige verschijning

Kittens zijn aandoenlijk en allemaal zijn ze even fotogeniek. Een Maine Coone kat is een huisdier wat aandacht nodig heeft. Niet alleen de vacht moet worden verzorgd er moet ook lekker eten worden geserveerd. Ook moet er worden geknuffeld en gespeeld. De daadwerkelijke oorsprong van de kat bestaat uit een aantal verschillende verhalen. Maar waar het om draait is dat deze fantastische reus een geweldige aanwinst is voor dierenliefhebbers.

Gerelateerde berichten

Wat jij je kat allemaal te eten kunt geven

Online valt veel te vinden over wat je je kat te eten moet geven en wat je je kat niet te eten moet hebben. Zoveel informatie dat het eigenlijk een...

Lees meer

Help mijn raskat is ziek!

Een raskat is duur in de aanschaf en verlangt de nodige aandacht en liefde. Al zou je dat soms niet zeggen, want ze zijn nogal eigengereid. Maar als...

Lees meer

Over ons

We praten je bij over je liefste, blazende 4 voeters.

Contactgegevens

Via info @ siberischekittenpagina.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden