Simpele tips om ongedierte te voorkomen

Geplaatst op

Als je last hebt van ongedierte, dan kan dit tot vervelende situaties leiden. Het is daarom beter om preventief te werk te gaan om ongedierte zoveel mogelijk te voorkomen. In dit blog hebben we een aantal simpele tips voor je om ongedierte buiten te laten.

Leeg vuilnisbakken minstens één keer per twee dagen.

Ongedierte komt af op vieze geuren uit de vuilnisbak, zeker de GFT-bak. Sporen van voedsel en drank kunnen zich ophopen op de bodem en zijkanten van deze bakken. Sluit daarom altijd je vuilnisbak goed af, zodat er geen enkel kiertje te vinden is. Daarnaast is het raadzaam om de afvalbak regelmatig te legen, bij voorkeur iedere twee dagen.

Houd rekening met bepaalde soorten planten

Iedereen wil natuurlijk een mooie tuin met veel floor en fauna, maar het kan ook de aantrekkelijkheid voor ongedierte vergroten. Bepaalde soorten bloemen, planten en bomen trekken helaas ongewenste insecten en wilde dieren aantrekken. Let daarom bij aankoop van planten op of deze zorgt voor veel verstuiving, omdat juist dit vaak ongedierte aantrekt. Je kunt uiteraard ook een hoveniersbedrijf inschakelen om jouw tuin hierop te laten beoordelen.

Voorkom bakken met braakliggend water

Muggen broeden in stilstaand water, ratten en kakkerlakken kunnen zwemmen. Het is dus niet aan te raden om veel water in de tuin te hebben. Als je bijvoorbeeld een regenton hebt, probeer deze dan bij lange droge dagen zoveel mogelijk te bedekken. Hierdoor voorkom je lauw water waar ongedierte prettig in leeft.

Zorg ervoor dat uw woning niet te vochtig is

Een overmatige hoeveelheid vocht binnenshuis kan bijdragen tot ongedierteproblemen. Ongedierte gedijd goed in vochtige omgevingen, zoals hierboven al even is doorgeschemerd met het water. Een woning is te vochtig als de luchtvochtigheid hoger is dan 60%. De ideale luchtvochtigheid in een woonkamer is bijvoorbeeld 40% – 60%. Is de luchtvochtigheid onder de 40%, dan is je woning juist weer te droog.

Ik heb nog steeds last van ongedierte

Blijf je toch last houden van ongedierte? Een plaagdier preventiebureau heeft alle expertise om je te helpen bij het verwijderen van ongedierte.

Over ons

We praten je bij over je liefste, blazende 4 voeters.

Contactgegevens

Via info @ siberischekittenpagina.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden