Help mijn raskat is ziek!

Geplaatst op

Een raskat is duur in de aanschaf en verlangt de nodige aandacht en liefde. Al zou je dat soms niet zeggen, want ze zijn nogal eigengereid. Maar als ze dan uiteindelijk bij je komen, willen ze wel graag een vriendelijke aanraking. Je gaat je na loop van tijd aan je kat hechten en het is erg als er wat met het dier gebeurd. De kosten voor de behandeling van je kat kun je vergoed krijgen mits je een dierenverzekering hebt. In de blog geven we je tips bij het zoeken van een dierenverzekering.

Kiezen van een verzekering

Niet alle dierenverzekeringen dekken dezelfde kosten. Een basisverzekering dekt meestal: onderzoek, medicijnen en een behandeling. Ook therapie na een ongeluk in Nederland of Europa valt onder de dekking van de polis. Wat vaak niet onder de verzekering valt is: een echo, röntgen of urineonderzoek. Ook een opname in een dierenziekenhuis valt hier niet onder.

Medium dekking

Wil je een medium dekking voor je dierenverzekering, dan kan dat natuurlijk. Vaak is het zo: hoe breder de dekking, hoe hoger de premie. Een uitgebreide verzekering vergoedt vaak wel specifieke medicijnen, maar dan voor 50%. Ook zaken als gebitsreiniging en crematie van het huisdier na overlijden valt onder de medium dekking bij veel verzekeringsmaatschappijen.

Totale dekking

Hoe meer je krijgt, des te meer je betaalt. Bij een totale dekking zijn alle veel voorkomende behandelingen voor 100% gedekt. In vele gevallen rekent de verzekeringsmaatschappij een eigen risico en een drempel. Eigen risico bij een totale dekking is groter dan bij een medium dekking. Je kunt er op rekenen dat je zelf altijd een bedrag aan 250 euro moet betalen als je raskat in het buitenland medische hulp nodig heeft.

Terugkerende kosten van een huisdier

Er zijn berekeningen gemaakt over de kosten die een huisdier maandelijks en jaarlijks met zich meebrengt: voor een kat is dit zo’n 23 euro per maand en 120 euro jaarlijks voor de dierenarts. In deze bedragen zijn alle kosten meegerekend. Natuurlijk kunnen er onverwachtste kosten komen, wanneer het dier ziek wordt. Daarom is het altijd goed om een dierenverzekering af te sluiten.

Wat kost een operatie bij de dierenarts?

Het is goed om een indicatie te hebben wat de kosten zullen zijn voor bepaalde operaties bij de dierenarts. Zo kunt u inschatten welke verzekering het beste bij u past. Enkele voorbeelden voor katten:

  • Knieoperatie: 1000 euro
  • Heupoperatie: 1000 euro
  • Darmoperatie: 700 euro

Verschillende verzekeringen hebben een andere dekking. Informeer jezelf hoe het zit en of je voldoende verzekerd bent.

Conclusie

We houden van onze viervoeters en willen er graag voor zorgen. Dit betekent dat je soms medische kosten maakt voor je dier. En af en toe kunnen die best oplopen. Laat je dus goed verzekeren dan kun je gerust zijn dat je rekening niet hoog oploopt.

Gerelateerde berichten

Wat jij je kat allemaal te eten kunt geven

Online valt veel te vinden over wat je je kat te eten moet geven en wat je je kat niet te eten moet hebben. Zoveel informatie dat het eigenlijk een...

Lees meer

Over ons

We praten je bij over je liefste, blazende 4 voeters.

Contactgegevens

Via info @ siberischekittenpagina.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden